Kedves Szatmárcsekeiek, Családfakutatók!

Remélem, örömmel fogadják ezt a honlapot, és az adatbázisban sikeresen megtalálják keresett felmenőik sírját. A sírkertben a 2015-ös adatgyűjtés alapján összesen 1209 elhunyt sírhelyét lehetett azonosítani. Ebből 1180 hagyományos fából faragott fejfa, de található 31 műkőből készült síremlék is.

Az adatbázisban kétféleképpen böngészhet:

  1. A legegyszerűbb, ha a keresőbe  (a menüsor jobb oldalán egy nagyító jelzi) beírja a keresett elhunyt valamely ismert adatát. Például: Balogh, Sára, 1938, Sarkady András 1974 stb. Ezt követően a kereső címke formájában megjelenít minden olyan síremléket, amelyen a beírt adat szerepel. Előfordulhat, hogy az elhunyt házastársának neve szerepel a címkén és az is, hogy több ilyen névvel rendelkező elhunyt is szerepel a nyilvántartásban.
  2. Ha inkább áttekintené az adatbázist, kérjük, kattintson a menüsorban szereplő “Fejfák” feliratra, majd legyen kedves válassza ki, hogy mely oldal mely sorát kivánja megtekinteni.

Az egyszerűbb azonosításhoz segítségül szolgálhat a “Térképek” menüpont alatt fellelhető két légifotó (keleti és nyugati oldal), amelyen sárga csíkkal és sorszámmal jelöltem meg a sorokat. Mindemelett a 2015-ös felmérés alapján térképet készítettem a fejfák elhelyezkedéséről és mindegyiket sorszámmal jelöltem meg, melyek megegyeznek a címkéken beiktatott sorszámokkal. Például Keleti I/42. – Keleti oldal 1. sor 42. fejfa.

Képernyőfotó 2016-05-20 - 16.08.38